Sep 2012

Klompenfeest

Aankomend weekend is het weer zo ver. In het dorp waar ik mijn jeugd heb doorgebracht (klinkt lekker ouder Winking) is het weer tijd voor het jaarlijkse dorpsfeest. Je kent het wel: elk dorp heeft zo’n feest waarbij de oudhollandse ambachten, braderie, kermis en muziek een bijrol spelen, maar waar het feitelijk gaat om maar 1 ding: BIER.
Vroeger heette het klompenfeest nog klompenweek, het hele gebeuren speelde zich toen door de week af, meestal eind van de middag. Hoogtepunt was altijd de wielerwedstrijd. Tegenwoordig vindt het hele klompenfeestgebeuren plaats van vrijdag t/m zondag, met niet meer als hoogtepunt de wielerwedstrijd, maar nu een optocht op zondagmiddag. Voor het hele programma kun je hier even kijken. Ik denk dat ik ook dit jaar nog wel even een keertje ga kijken, wie weet kom ik je nog tegen…..
Comments